Nilius Martinius Thune

N.M. Thune er en norsk gullsmed- og urmakervirksomhet, etablert i 1857. De fleste utsalgene er lokalisert i Oslo og omegn, men finnes også i Bergen og Trondheim.

Firmaet er oppkalt etter Nilius Martinius Thune (1831–1890), sønn av smedmester Anders Paulsen Thune i Kristiania. N.M. Thune gikk i lære hos gullsmed Lorentsen i Drammen, deretter hos blant andre juvelér Trosdahl i Hamburg. Thune fikk mesterbrevet hos juvelér Christian Hansen i Kristiania i 1854. Etter tre år hos gullsmed Brinck i Kirkegaten 10 i Kristiania overtok Thune denne forretningen i 1857. I 1861 kjøpte han bygården i Øvre slottsgate 12 ved Egertorget, Thunegården. Virksomheten gikk senere i arv til sønnene N.M. Thune d.y. og Johan Emil Thune og sønnesønnen Nils Thune. Virksomheten ble omdannet til et aksjeselskap, N.M. Thune, i 1964, mens eiendomsvirksomheten ble utskilt i et gårdselskap i 1982.

N.M. Thune driver fremstilling, salg, vedlikehold og reparasjon av smykker, armbåndsur og sølvvarer fra egne kolleksjoner og utenlandske merkenavn. Før 1920 var N.M. Thune leverandør av kongepokaler i en årrekke.

(Kilde og bilde: Wikipedia)

Færdersluken baksiden

Færdersluken baksiden

Ulike varianter og vekter av Færdersluken

Ulike varianter og vekter av Færdersluken

Færdersluken sølv

Færdersluken sølv

Færdersluken kobber

Færdersluken kobber

Færdersluken sort

Færdersluken sort

Færdersluken større variant. Ble reklamert som en god torskesluk.

Færdersluken større variant. Ble reklamert som en god torskesluk.

Nyeste kommentarer

09.11 | 15:39

Er det noen eldre typer HTH wobblere å få kjøpe?

13.10 | 10:25

Hei Steinar. Hvis du sender meg bilde av de til meg på epost , så skal jeg se nærmere på det. Carco Carl Colin-Hansen) er et merke. Hvalslukene er fra 50-tallet. Sverre

13.10 | 09:30

HAR EN SLUK MERKEt Carco1hvem laget,og Hval sin Krabba og Stjernesluk begge ser ubrukte ut hvilket prod.år og har de noen verdi?Desverre ingen emballasje.

21.09 | 18:22

Hei Andreas.

Det er gullsilda. Har kun den ene innpakket dessverre. Ellers hadde du fått kjøpt en

Del denne siden